Kidesiivous vastuullisena työnantajana

Helsingin Sanomien artikkeli 5.7.2020 kuvasi järkyttäviä oloja siivousalan yrityksissä, erityisesti maahanmuuttajia ja heistäkin erityisesti pakolaisia työllistävistä yrityksistä.

Jotta voit olla varma, että Kidesiivouksessa työntekijöitä kohdellaan arvostaen, halusin kertoa muutaman faktan toiminnastamme ja arvoistamme:

  1. Kaikki siivoojamme ovat vakituisessa kokoaikaisessa työsuhteessa. Heistä jokaisen kuva löytyy myös nettisivuiltamme.
  2. Maksamme siivoojillemme yli 20 % parempaa palkkaa kuin alan työehtosopimuksen minimipalkka edellyttäisi. Maksamme luonnollisesti myös lomapalkan, lomarahat, palkan siirtymäajalta asiakkaalta toiselle (myös matka-kulut) ja työterveydestämme huolehtii Lääkärikeskus Aava.
  3. Noudatamme työaikalakia ja kaikkia muita asetuksia, jotka suojelevat työntekijöiden oikeuksia. Lähes kaikki siivoojamme kuuluvat PAMiin. Olemme myös selvinneet työsuojelutarkastuksesta koskien ulkomaalaisten työntekijöiden palkkaamista nuhteetta, samoin kuin verotarkastuksesta.
  4. Osoituksena työntekijöidemme luottamuksesta meillä on töissä monia keskenään sukua olevia henkilöitä. Tuemme myös perheiden yhdistymisiä ja olemmekin onnistuneet yhdistämään jo useita perheitä.
  5. Asiakkaamme ovat lähinnä yksityisiä asiakkaita, mutta kuulumme vapaaehtoisesti Tilaajavastuu-ohjelmaan, joka varmistaa yrityksen yhteiskunnallisten velvoitteiden ja vastuiden; verojen, eläkemaksujen ja vakuutusmaksujen ajantasaisen hoitamisen.
  6. Emme ole markkinoiden halvin siivousyritys yllämainituista syistä johtuen. Halpa palvelun hinta herättää vastuullisen asiakkaan kysymään, onko kaikki kunnossa työntekijän kannalta, kuten Hesarissakin todettiin.

Miksi toimimme näin? Kidesiivous syntyi, kun ensimmäiset työntekijämme pyysivät minua palkkaamaan heidät. Kidesiivous syntyi halusta auttaa. Vaikka olemme kasvaneet kuudessa vuodessa, ei tämä lähtökohta ole muuttunut mihinkään. Haluamme pitää työntekijöistämme niin hyvää huolta, että he voivat tehdä työtään iloisella mielellä ja palvella omia nimettyjä asiakkaitaan vuodesta toiseen.

Kirsi Kupila

toimitusjohtaja ja yrittäjä

Edellinen artikkeli
Kodin siivous koronakeväänä
Seuraava artikkeli
Koronarokotteet kaikille!
Valikko