Miten toimimme Kidesiivouksessa koronaviruksen aikana

Muutamassa viikossa maailma ympärillämme on muuttunut ja turvallisuuden tunteemme on järkkynyt. Kaiken keskellä me Kidesiivouksessa jatkamme kotien siivousta tavoitteenamme asiakkaidemme ja työntekijöidemme suojaaminen virukselta samalla kun ylläpidämme kotien hygieniaa ja viihtyvyyttä.

Kokoonnuimme koko yrityksen voimalla jo 24.2.2020, jolloin koronaviruksen aiheuttamia sairastumisia ei Suomessa vielä ollut. Kokouksessa keskustelimme käsienpesun tärkeydestä, jaoimme kaikille käsidesit, kertakäyttökäsineitä ja suunenämaskit – vaikka emme vielä tienneet miten vakavassa tilanteessa tulisimme olemaan muutaman viikon päästä.

Tämän jälkeen olemme Jonnan kanssa ohjeistaneet siivoojia WhatsAppin avulla ja puhelimitse. Siivoojia on myös kehotettu olemaan tapaamatta isolla joukolla vapaa-ajalla.

Teemme kaikkemme, että siivoojat poistavat viruksen kodin pinnoilta, eivätkä levitä sitä. Käytämme työterveyslaitoksen suosittelemia siivousmenetelmiä. Siivoojat pesevät aina kätensä ensimmäisenä asiakkaalle saapuessaan. Suojakäsineitä käytetään ainakin WC:n siivouksessa ja maskia tarvittaessa. Asiakkaan niin halutessa voimme käyttää desinfioivaa pesuainetta WC-tiloissa. Kädet desinfioidaan asiakkaalta lähtiessä.

Siivoojat jäävät kotiin sairastamaan lievissäkin flunssan oireissa ja toivomme myös asiakkaidemme informoivan meitä, jos kotona sairastetaan.

Olemme joustavia siivousten peruutuksissa ja siirroissa, kuten aina. Luovia ratkaisuja siivouksen suorittamiseksi on kehitetty yhdessä asiakkaiden kanssa, erityisesti jos asiakas kuuluu riskiryhmään. Siivousta on rajattu koskemaan vain osaa kodista tai asiakas lähtee ulkoilemaan siivouksen ajaksi. Vaikka asiakas on kotona, siivoojamme eivät kättele tai halaa.

Kaikki siivoojamme ovat filippiiniläisiä. Heistä yksi on tällä hetkellä lomalla Filippiineillä ja olemme varautuneet karanteeniin hänen palattuaan. Tällä hetkellä töissä olevista siivoojista kukaan ei ole ollut matkoilla 23.2. jälkeen. Uusin rekrytointimme saapui Filippiineiltä 13.3. ja pysyy kotikaranteenissa 30.3. saakka. Filippiinit noudattaa hyvin tiukkaa liikkumisen rajoitusta.

Siivouksen tarve kotona ei poistu mihinkään, päinvastoin kun olemme paljon kotona, tarve vain lisääntyy. Me olemme apunasi myös tulevina viikkoina. Voit aina olla yhteydessä Jonnaan tai minuun, jos siivous huolettaa. Yhdessä voitamme viruksen <3.

Aurinkoisin terveisin,

Kirsi Kupila
yrittäjä, toimitusjohtaja

Edellinen artikkeli
Kokemuksia Kidesiivouksesta
Seuraava artikkeli
Kodin siivous koronakeväänä
Valikko